Docenten

Portfolio Stéphanie

Dancer - Dance Teacher - Choreographer


Stéphanie begon met dansen toen zij 5 jaar was. Zij volgde de vooropleiding (A-klas), Havo voor Muziek en Dans en studeerde aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten (Rotterdamse Dansacademie). In Juni 2009 is zij daar afgestudeerd als danser en dansdocente.

Dewi Dance Company


In 2009 danste zij op o.a het Holland Dance Festival en in het dansgezelschap de Dewi Dance Company. Vanaf 2007 tot 2011 is zij werkzaam geweest als dansdocente bij diverse dansscholen. In januari 2010 heeft zij haar eigen dansschool opgericht, Steph's Dance, waar zij haar werkzaamheden voortzet.

Balletschool Barendrecht
Dansschool Balletschool Zwijndrecht Hendrik Ido Ambacht

Stéphanie & Timor Steffens


Tijdens haar studie in 2008 heeft zij voor de eerste keer meegedaan aan het toen nieuwe televisieprogramma, So You Think You Can Dance. Zij eindigde destijds bij de laatste 26 beste dansers. In datzelfde jaar deed ook Timor Steffens (van dezelfde dansacademie!) mee. Hij werd tweede bij SYTYCD 2008 én werd uiteindelijk door Michael Jackson gekozen als één van de dansers, die in de 'This Is It' tour zou dansen.

Dansschool Barendrecht


Stéphanie met haar danspartner Caggie tijdens de liveshow 3 van SYTYCD 2010


In Juni 2010 besloot zij opnieuw mee te doen met So You Think You Can Dance. Na het eerste seizoen SYTYCD waar zij veel van had geleerd, werd haar tweede deelname in 2010 een groter succes. Nadat meer dan 4000 kandidaten auditie hadden gedaan en twee hele zware Bootcamps, eindigde Stéphanie uiteindelijk bij de Top 18 dansers, die in de liveshows mochten dansen. Zij danste in drie liveshows, die zijn uitgezonden op RTL5. Uiteindelijk behoorde zij tot de Top 14 van de beste dansers van de lage landen! En dat betekend, dat zij één van de beste zeven vrouwelijke dansers van SYTYCD 2010 was!

Ballet Barendrecht Zwijndrecht

De Top 18 van So You Think You Can Dance 2010 (inclusiief Stéphanie)


Als jullie het gemist hebben, kunnen jullie haar dansprestaties nog bekijken via de video's onderaan op deze pagina of via het youtube kanaal van Steph's Dance.

Hiphop Barendrecht Zwijndrecht